vrijdag 18 maart 2016

"Pechvogels of gelukzakken"


Voltijds werken en toch arm zijn. Ziek worden maar je behandeling niet kunnen betalen. Ontslagen worden en geen inkomen hebben. Een leven lang werken en op je oude dag geen pensioen krijgen... Dit is de realiteit voor 3/4 van de wereldbevolking. Nochtans heeft iedereen recht op sociale bescherming. Daarom voert 11.11.11 dit jaar campagne voor sociale bescherming voor iedereen!


















Wij keken en luisterden vandaag naar een voorstelling, gebracht door Wim en Wouter.  Hilarische momenten wisselden af met ernstigere teksten, vlotte drumbeats maakten plaats voor melancholische accordeonklanken, ...  We hebben er van genoten, het was de moeite!!  Weet je graag waarover de voorstelling ging?  Lees dan hieronder de korte inhoud:
 
"Sinds mama ziek is geworden, is het leven van Pablo helemaal veranderd. Hij moet mee met papa gaan werken. Zijn vriendjes zijn gelukzakken, die mogen wel naar school en spelen op het plein. Waarom moet hem dit nu overkomen? Als hij niet in Bolivia was geboren, was alles misschien anders. Pablo droomt over een betere toekomst… Als ook zijn kleine broertjes mee moeten gaan werken is voor Pablo de maat vol. Tijd voor actie! Supporter je mee voor Pablo?" 
Deze voorstelling werd geschreven in samenwerking met 11.11.11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten