maandag 23 november 2015

Dokter WOUT

Zoals jullie al eerder konden lezen op onze blog, zitten we in de klas met een "superbrein".  Wout werd onlangs, met nog enkele andere leerlingen van onze school, geselecteerd voor het Ketnetprogramma "SUPERBREIN" dat vanaf januari te zien is op tv. 

Tot nu toe gedroeg Wout zich heel geheimzinnig in de klas en mocht hij niks verklappen, maar... daar is ondertussen verandering in gekomen!  :-) 
Het voorbije weekend werd hij met zijn kompanen in de studio in Leuven verwacht.  Daar wachtte dé grote Lieven Scheire hem op!  (onze juf was enigszins jaloers!)

Wat hij allemaal meemaakte en moest doen, kan je hieronder lezen.  Wout schreef zijn belevenissen even op voor ons:

"Bij de eerste ronde moesten we raden wat er gebeurde als je in een bokaal met water en olie een testbuis met olie stak:
 
a) De buis wordt krom.
b) De buis wordt onzichtbaar.
c) De buis ontploft.
d) Er gebeurt iets anders, namelijk dit: ...

Bij de tweede ronde moest je je eigen uitvinding testen.  Er was een parcours van 4 meter vlak op 3 meter en een helling met een percentage van 44,4%, ingesmeerd met bruine zeep!  Onze uitvinding was een mat van 4 meter en klapladder om naar boven te geraken.

De derde ronde was dat er iemand blind moest schilderen.  De twee andere groepsleden moesten raden wat het was.

Bij de vierde rond moest je een uitvinding doen om een stapel bekertjes omver te krijgen zonder dat iets het aanraakt.  Wij hebben geprobeerd een vortexkanon te maken. 

De finale waren vraagjes."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten