donderdag 10 oktober 2019

Renspel signaalwoorden

Voor de les over "signaalwoorden" verhuisden we met de hele klas naar de turnzaal.  Meester Tijs zat in het zwembad, dus de infrastructuur was voor ons! Yes!

We verdeelden onze klas in  5 groepjes en stelden ons op achter de kegels.  Achteraan in de zaal had de juf verschillende woorden op de grond gelegd: signaalwoorden.  De bedoeling was dat we met een zin in onze hand een parcours aflegden.  In deze zin ontbrak echter een belangrijk woord, lap! Zoeken dus maar zodat de betekenis toch juist was!  

Als we al onze zinnen kwijt waren (en het waren er wel een aantal!) moesten we zo snel mogelijk met de koeienbel bellen.  Meteen schakelde onze juf in corrigeermodus.  Na heel wat over-en-weer-gebel kwam er uiteindelijk toch een winnaar uit de bus!  Oef!  Iedereen bleef ijverig verder lopen en verbeteren en ook positie 2, 3, 4 én 5 werden ingenomen.   












































Het winnende groepje van Flint verdiende uiteraard rechtstreeks een pretbon.  De tweede plaats werd beloond met 2 gaatjes in de kanjerkaart en de derde plaats kreeg 1 gaatje in de kaart.  Plaats 4 en 5 kregen een schouderklopje van de juf! ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten