dinsdag 6 februari 2018

film "SPIJT"



Deze voormiddag keken 6B en 6C samen naar de film "Spijt".  Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee.  Omdat we deze week absoluut niet meedoen aan pesten, stond deze film geprogrammeerd.


Even schetsen waarover de film gaat:
"Jochem zit in de tweede klas van de middelbare school. Hij wordt gepest omdat hij dik is. Hij komt niet voor zichzelf op, wat er ook gebeurt. De pesters zijn steeds dezelfde mensen: Sanne, Remco en Justin. Tijdens de turnles doet zelfs de leraar een beetje mee aan het gepest. David, een jongen die in dezelfde klas zit als Jochem, probeert meerdere keren voor hem op te komen, maar als reactie steken de pesters zijn fietsband lek, waarna hij het niet meer durft.
Na een schooluitstap in de duinen vindt Jochem een achtergelaten hond die hij later adopteert en Sinbad noemt. Hij wordt nog steeds gepest, maar onder invloed van zijn hond gaat hij meer bewegen en gezonder eten.
David is ook verliefd op een meisje uit zijn klas, Vera. Hij besluit om het tijdens het schoolfeest, dat later plaatsvindt, te vertellen.
Tijdens het schoolfeest ziet David Vera met Niels kussen. Jochem wordt gedwongen om als enige sterke drank te drinken. Hij moet hiervan overgeven en wordt er dan door de pesters doorgerold. Als hij David om hulp roept, negeert hij hem, omdat hij nog met zijn hoofd bij Vera zit.
De volgende dag is Jochem niet thuisgekomen. David en Nienke gaan hem zoeken en uiteindelijk komen ze bij een vijver, waar Jochems hond rondloopt. Ze zien zijn tas drijven in het water. Jochem heeft zelfmoord gepleegd.
Later bij de herdenkingsbijeenkomst onthult David dat Jochem zoveel werd gepest, maar dat er blijkbaar toch een prachtig talent in hem school. Iedereen heeft spijt..."

Deze film gaf ons stof genoeg tot nadenken over pesten, pesters en meelopers, ook tijdens de nabespreking.  We gingen hier  in groepjes mee aan de slag. 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten