dinsdag 9 mei 2017

Leeruitstap Beringen

Vandaag genoten we van een heerlijk dagje Beringen: dichtbij én goed!  We proefden de ganse dag van verschillende activiteiten.  Zo wandelden we in de voormiddag langs de mijncité en gingen we "shoppen" in een Turkse supermarkt.  Iets verder was het aanschuiven geblazen bij de barbier.  Gelukkig hadden onze jongens nog geen last van baardgroei en konden we deze file laten passeren.  

Op sokken bezochten we de Fatih Moskee.  Een prachtig bouwwerk waar we kennismaakten met de islam als godsdienst.  We kregen de Koran van dichtbij te zien en deden een keer de bewegingen mee die de gelovigen daar dagelijks doen tijdens het gebed richting Mekka.  We belden ook nog even bij de plaatselijke bakkerij aan, waar de gids ons trakteerde op écht Turks en heerlijk vers brood!  Dat smaakte!  Nadien wandelden we naar het gloednieuwe duikcentrum.  

's Middags aten we in sneltempo onze boterhammen op en was het tijd voor de namiddagactiviteit.  Het zesde leerjaar deed onder begeleiding van enkele topgidsen de ondergrondsimulatie van "werken in de mijn".  Wat een leerrijke en realistische ervaring!  Kijk zelf maar mee naar de foto's, want deze zeggen meer dan al de uitleg die ik hier zou typen.  Na 2 uur werken in de mijn, aangekleed als mijnwerker, was het dan ook dringend tijd om wat te ontspannen op de gloednieuwe avonturenberg.  Een geweldige afsluiter van een geweldige dag!   

Al de foto's die ik trok vandaag zijn te bewonderen via Gimme.  Hieronder volgt een selectie :-)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten