woensdag 13 september 2017

Vervangactiviteiten sportdag

Omdat de voorziene sportdag van vandaag even uitgesteld werd, deden we in onze klas verschillende "alternatieve" activiteiten.  Kijk hieronder maar mee!


In verschillende groepjes gingen we aan de slag om een 3D-wereldbol in elkaar te knutselen.  Makkelijker gezegd dan gedaan, want recht knippen en netjes kleven waren hier toch wel erg belangrijk!  Maar geen paniek: iedereen bracht het er prima vanaf!







Nadien doken we in ons Franse handboek, want de volgende opdracht was: maak zo snel mogelijk een scrabblerooster waarin al de nieuwe woorden van unité 21 voorkomen!  Alle leden van het winnende groepje kregen een extra gaatje in hun kanjerkaart en zij mogen binnenkort hun rooster met echte gemagnetiseerde scrabbleletters ophangen tegen de flamingomagneetkast (wat een woord!) .






Nadat we ook dit weer hadden opgeruimd stonden onze nieuwe spellingwoorden op het programma.  We dobbelden met de dobbeldoosjes en het woord in het overeenstemmende vak moesten we correct schrijven.  Lukte dat, dan mochten we er een vierkantje van onze eigen kleur op leggen.  Ook hier kreeg de winnaar per team een extra gaatje in de kanjerkaart!  Yes!



Tot slot van deze voormiddag vierden we nog de jarige van vandaag!  Proficiat, Roald Dahl, met je 101ste verjaardag!  Ter nagedachtenis aan deze "krak" in het boeken schrijven, las de juf voor uit "Joris en de geheimzinnige toverdrank"...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten